måndag 5 januari 2015

Linus fick PB på gös idag.

Idag fiskade jag med Gustav och Linus från Uppsala. Vi träffades kl 06.45 och det var redan ett gäng där på plats då.
Lastade pulkorna och vi blev först ut på isen denna dag. Helt snöfritt på isen vilket gjorde att pulkan gled så lätt att man knappt kände av den. Min spark är trasig annars hade det varit en given dag för den.
Är ganska häftigt då man ser igenom isen och ser tjockleken på den.
Promenaden ut var den enklaste denna vintersäsong, vart inte ens andfådd.

När vi stannade på platsen för dagen blåste det lite. Isen var så blank att min karpstol gled iväg så jag fick lägga på BFT mattan och lite annat för att få lite tyngd på den så jag kunde börja utsättningen.
Var kolsvart ute då vi startade utsättningen och jag har pinglor som man kan sätta lysdioder på och det såg rätt häftigt ut när alla vipporna lös. Pinglorna är vanliga gröna man kan köpa på Tradera. Låter bra gör dom också.

Gustav startade dagen med en fin gös i gryningen.

                                                                  Gustav med sin gös
 

Nappade på ganska bra i gryningen och jag tog en gös på drygt 4kg. Sen fick jag ett par gäddor på ca 4-5kg. Var inte riktigt samma tryck vid gryningen som jag har varit van med denna säsong.

Linus kände att hans spön kom lite tokigt mellan våra men mot alla odds fick han napp.
Han rusar dit och får på något med lite tyngd! Han drillar ganska snabbt och upp på isen kommer hans PB på gös! Riktigt kul och bara att gratulera!

                                             Linus med sitt PB 5.4kg om jag inte minns fel.

Blev en kaffe och lite fikabröd på det i vårat läger.

Sen nappade det på ganska bra. Jag tappade en fin gös precis i hålet och Gustav tog en gös till.
Gäddorna var på hugget och jag drog en del under dagen så jag fick lite tråkningar för det av Uppsalaborna. Dom tog till och med ett mobbningsfoto som jag hittade på FB vilket jag kan bjuda på.

                                                   Mannen som inte vill ha slipsgäddor!!

För att summera fisket för dagen så blev Linus gös PB dagens givna höjdpunkt! Gustav fick två fina gösar och några gäddor. Jag fick 1st Gös och en slarvtappad sen fick jag hela 16st gäddor... Ingen av dom var över 5kg.
Personligen är jag inte riktigt nöjd med dagen då jag är rätt trött på mindre gäddor. Fiskar man ofta så blir man lite trött på smågäddor som snor mört. Sen vattnet jag fiskar i har en explosion av gäddor på 1.5-2kg och dom ska man vara rädd om för tillväxten. Som jag brukar tänka när jag släpper tillbaka dom vi syns om några år. ;-)

Jag fiskade till nästan klockan 13 vilket jag inte gjort förut i år då jag brukar gå hem vid 12. Av erfarenhet vet jag att det brukar bli sämre fiske efter 12 och det nappade inte en gång nu heller så jag packade ihop. Grabbarna var kvar och jag vet inte hur det gick för dom sen. Hade det gått bra hade dom garanterat hört av sig.

Hemgången gick galant och jag njöt av hur lätt det gick på isen.

                                                              Min hembyggda pulka

Dessvärre kom jag till ett gammalt läger där det såg förjäkligt ut. Fullt med papper och tidningar och annat skräp runt omkring. Tråkigt då folk inte har vett att städa efter sig!!

                                                                    Ved och papper!

Var många fiskare runt oss idag igen och det var även många som åkte skridskor ute på sjön.
I morgon tar jag nog ledigt ifrån fisket och gör något annat men det är inte omöjligt att jag ändrar mig under kvällen.

Vill passa på att tacka för att ni vill läsa bloggen. Blev besöksrekord här på bloggen då jag la ut bloggningen om "Fina gösar idag" Kul! :-)

Ha det gött nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar