torsdag 8 december 2016

Tillbaka igen!!

Hallå vänner var ett tag sedan jag skrev här sist!
Var ett par anledningar till att jag tröttnade på att skriva men nu ska jag försöka ignorera sånt och uppdatera mera. Ser att det fortfarande är ganska många visningar. Man ser även en kartbild markerat med grönt vart ifrån i världen visningarna kommer och ser att Sverige, Norge, Tyskland, Usa och Alaska är dom länder med flest besökare. Besökare från Usa och Alaska känns lite speciellt hur har dom hittat hit?
Såg att bloggen även ska vara mobilanpassad nu så hoppas det fungerar bra.

Så var har hänt i sommar?
I våras fiskade jag mycket Gös och fick några hyfsade. Prickskyttet i Dalälven har inte gått som jag velat så där finns det en besvikelse med säsongen.

                                                 Här en 6+ som jag tog på mete med Mört


Kan konstatera att sommaren har gått fort! Fiskat både i sjö, älv och hav. Roligast i år har nog varit gäddfiske i ytan med Pig JR. Fiskade mycket ytfiske förut för ett antal år sedan men sedan tog annat gäddfiske över.
Har fått riktigt bra med fin fisk på detta i år och man kan ju inte annat än älska när man står och "halvsover" så smäller det på en skaplig gädda så vattnet stänker och hjärtat far upp i halsgropen!
Själva fisket bjuder ju in en på lite andra ställen och sjöar som jag och Johannes normalt inte brukar fiska i med tanke på att man fiskar grunt i ytan bland vegetation osv. Så vi har utforskat lite nya "grunda" sjöar i vårat område som gett mycket fin fisk.

                                                        En gädda tagen i ytan på Pig jr


I år kom Jag och Johannes tvåa på den årliga gäddfisketävlingen Gäddracet! Vi har vunnit två år på raken före det.
Vi flötestrollade och jag tog och provade mina nya karprullar med nylonlina för karp som skulle vara bra.
Det visade sig bli årets flopp! Nylonlinan var som en gummisnodd och jag fick inte till mothuggen då paravanen först skulle lösa ut för ett bra mothugg. Gick inte riktigt som jag ville och var nära att kasta spjut med utrustningen ut i Dalälven kalla vatten. Gäddorna jag fick på var med några meter sen släppte dom. Brände en riktigt fin fisk pga av det! Behöver jag säga att det kändes för jäkligt rent ut sagt helst på en tävling. Men en andra plats var vi riktigt nöjda med och Johannes fiskade riktigt bra som tur var. Vinnare i år blev Team Ginka som fiskade mycket bra trots en trög dag. Angående karplinan så ligger den nu där den hör hemma, i soptunnan... Varken jag eller Johannes vill se den där linan igen...

Blev ganska mycket flötestrolling på Dalälven i år igen. Gillar verkligen det fisket och det är riktigt effektivt. Provat lite nya ställen på Dalälven som visat sig fungera bra.
Tog en fin 10+ nu i Novembers sista dagar som bjöd på en riktigt bra fight. Urstark!
Tyvärr var jag själv i båten och jag ville returnera den så fort det bara gick så fotot blev som det blev. Den hade en riktigt fet mage som inte gör sig på bilden tyvärr.
                                           Riktigt fint på hösten när löven börjar ändra färg.

Ja jag har min Tracker Pro Deep V17 kvar. Är lite beslutsångest om jag ska sälja och köpa något nytt eller inte. Provade att sätta ut en annons fick ett par bud som var okej men jag släppte den inte.
Känner mig så pass inkörd med båten att det blir svårt att byta. Har kikat runt på en massa olika modeller men har inte hittat den där klockrena som har dom saker jag vill ha.

Nu i skrivande stund taggar jag för ismete säsongen. Har gått igenom allt och utrustningen står nu redo. Har ännu inte varit ut och provat något än pga av jobb men ska försöka få till ett pass nu när det blir lite minusgrader igen så isen bättrar på sig.
Jag har ju i tidigare blogginlägg (2014) gått igenom min utrustning där jag konstruerat vippor, spöhållare, tackel osv. och tankar runt dom varför jag har som jag har. Jag törs nog påstå att jag var först med bollhavsbollar till vipporna. Idag är dom rätt utbredda och fungerar riktigt bra pga av rätt vikt som får vipporna att flagga djupt och länge.

Har även kämpat på lite med att fånga Mört till årets säsong. Har gått bra och kommer förhoppningsvis att räcka om jag är lite försiktig. Köpte riktigt bra och prisvärda syrepumpar till IBC tankarna med fyra utgångar som ger fullgott med syre som jag kan lägga ut foto på om intresse finns.
                                          
                                               Nu är ån jag tar Mört i frysen för säsongen


Ska försöka uppdatera lite mer nu under ismetesäsongen så ni får följa med på några ismete pass efter gädda och gös så kika gärna in.
Jag och Johannes blir mer än glada om ni vill bjuda in oss på bra fiske nu i vinter så hör gärna av er.
Då blir det givetvis ett bloggreportage om det här om man vill. Jag nämner givetvis aldrig sjöar osv.

Skitfiske på er! :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar