lördag 7 mars 2015

Ismetetävlingen i Dalarna.

Ja idag gick ismetetävlingen i Dalarna för barncancerfonden av stapeln. Ett riktigt bra initiativ av arrangörerna då det är en insamling till något som verkligen berör starkt.

Vi fick gå upp riktigt tidigt och åkte ca 03.30 hemifrån för att åka dom 11milen dit.
Jag var riktigt trött när vi åkte men som tur var hade vi packat det mesta kvällen före i bilen.
Var lite bökigt att hitta dit men det gick bra till slut och vi var där i tid.
Vädergudarna var inte på sitt bästa humör med enorm blåst vilket gjorde att man funderade hur dagen skulle bli. Jag skulle aldrig satt min fot på en sjö i dylikt väder en normal fiskedag.
Vi packade ur bilen och gjorde pulkan startklar nere på sjön.
Gick upp och anmälde oss. Det var 40st lag som var anmälda för dagen.
Cissi och Pelle kom sen så vi hann med lite surr innan start.
Jag hade fått lite tips dagen före tävlingen om bra ställen så vid utlottningen så valde jag en av vikarna jag fått tips om och kryssade i oss där. Tyvärr var den så långt bort man kunde komma på sjön men jag tänkte att vi biter ihop och knallar dit. Så vid start var det bara att tagga till och trava iväg. Det som var så bra var att det var spegelblank is så den fullastade pulkan gled utan nämnvärt motstånd.

Väl framme där vi skulle fiska så kollade jag på ett foto i mobilen över sjön och tyckte att jag var i rätt vik. J.K började borra och jag att sätta ut spöna. Det var ett mycket speciellt ställe och lite svårt att förklara då det inte var en normal vik utan att den var fylld med gungfly och vass lite hur som helt där nere så man såg inte riktigt vart man var. När jag skulle sätta ut första spöt för dagen så lodade jag djupet och visste att det skulle vara ca 5-6m där enligt djupkartan på sjön MEN det var ca 2.5m bara och då förstod jag att nått var galet.
Vi var i fel vik helt enkelt! Den andra viken syntes inte riktigt heller bakom vassen. Så det blev en kombination av slarvighet, dålig lokalkännedom och att det var ett speciellt ställe där vi var som gjorde tabben.
Men vi tänkte inte ge upp för det! Bara försöka att göra det bästa av situationen.

Fick ut alla spöna och fick upp vindskyddet vilket var ett måste idag.
Vi fick en gädda på 70cm ganska omgående och kunde fota den.
Pelle och Cissi satt bredvid oss och såg att även dom tog en gädda.

                                             Inte varje dag man fotar en gädda på 70cm. :-)

Sen nappade det på lite i en kombination av fisk och vindfällen men vi lyckades få upp tre gäddor till slut. Tappade även några mindre snipor men även en 3-4kg som jag hann se en liten skymt av, vilket kändes lite synd på just en tävling men shit happens.

         Hade en fin kompis hos oss idag. Skönt att prata med Bella då Johannes sov halva tävlingen. ;-)

Det kom fram sen att dom som hade satt sig i viken vi hade tänkt fick en gädda på 108cm och ca 9kg så det är bara att gratulera till en fin fisk.

Dagen flöt på rätt bra och vi gjorde så gott vi kunde. Flyttade runt lite spön och trixade lite men man blev rätt less på blåsten så när vi packade ihop för dagen så kändes det rätt skönt att det var över.

När vi gick tillbaka hade vi medvind så pulkan åkte nästan av sig själv så det blev inte så slitsamt. Vi surrade lite om hur vi skulle komma och tippade på att vi skulle hamna på runt en 12.e plats med tanke på den sammanslagna längden vi hade av dom tre gäddsniporna vi fick upp och hela 40st lag som deltog. Vi hade som mål att komma topp tre men det kändes inte i närheten nu.
När prisutdelningen kom igång så visade det sig att vi kom på en 5:e plats av 40st lag så vi blev faktiskt nöjda med det. Sen är det ju inte säkert att vi fått nå bättre resultat i "rätt" vik heller så vi är nöjda med hela tävlingen och gjorde vad vi kunde på platsen vi satt på.
Det var fina priser på prisbordet och vi fick välja ut två priser var. Jag valde ut ett Daiwa spö till min son Wille och sen tog jag ett fint jerkbait. Johannes tog två Okuma haspelrullar.

När det gäller hur mycket pengar tävlingen samlade ihop till barncancerfonden och resultatlista för tävlingen så har dom inte lagt ut det än utan det skulle komma i början av veckan skrev dom.

När vi åkte hem stannade vi vid det klassiska gatuköket "Lappens" och käkade oss riktigt mätta.

                        När man ser fotot tänker man på det gamla klassiska Tv programmet Mupparna...

Är faktiskt riktigt skönt att vara hemma och längtar inte tillbaka till den där blåsten kan jag säga.
I morgon går jag igenom utrustningen som vanligt och checkar av så att allt är okej för nästa tripp.

Har även varit och kikat till Trackern och mina roddbåtar. Sen har jag en Monterey familjebåt som jag ska sälja och kommer ut på blocket snart. Börjar suga lite efter båtfisket nu måste jag erkänna.

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar