tisdag 3 mars 2015

En liten uppdatering

Hallå igen, har varit lite dålig på att uppdatera här nu ett tag och ber om ursäkt för det pga av att jag ser att det går in en hel del folk och kikar varje dag.

Jag har först och främst fiskat lite mindre än vanligt mycket pga av att det blåst lite väl mycket nu sista tiden. Gillar inte att fiska i över 5m/s och det har de varit nästan hela tiden.
I alla fall har jag och J.K fiskat lite efter gädda men inte fått riktigt dom storlekar vi varit ute efter. Har fått ett gäng mellan 4-6kg och det är inte nått vi fotar direkt när man är ute efter betydligt större.
Vi har provat lite nya vatten också och som ni vet tar det lite tid att komma in sig i ett nytt vatten så man sitter på rätt ställe osv. Är ju lite svårt att få information om dom heta ställena och det är ju inget man kan klandra folk för heller.
Vi har även testat en dags gäddfiske på en regnbågssjö och körde med ganska stora beten både levande och deadbaits men med klent resultat tyvärr.

Idag var vi ut på en grund sjö som brukar kunna ge lite gädda.
När vi kom ner till sjön var det landlöst ca en meter ut vilket gjorde att det blev en del strul med att få ut pulkorna. Jag lyckades dock hitta en sten som stack ut en bit och drog försiktigt ut pulkan på den men pulkan rasade av och ner i vattnet upp och ner... Allt låg löst på botten! På något ofattbart sätt lyckades jag hålla humöret i schack och började plocka upp allt igen utan att förvandlas till Hulken och gå bärsärkagång. J.K hjälpte till han också som tur var. Väl uppe på isen igen så hade jag helt genomblöta handskar och en blöt mössa som båda hade ramlat i. Tur jag hade extra med mig! ;-)

Packade i ordning spark och pulka. Har köpt en ny spark nu då den andra var lite väl dålig.

                                                    Röda faran ihopkopplad med pulkan.

Isen är på upphällningen nu men den är hyfsad fortfarande när man kommer ut fast det är lite nya sprickor som kommit upp här och där ser man. Både långa på flera hundra meter och typen nedan på fotot.

                                                     

Var rejäl dimma idag som synes på fotot nedan men ingen blåst alls så det var rätt trivsamt ändå.

                                  Ni som har mig på Facebook vet vad J.K käkade till frukost! :-D

Fisket idag var hyfsat. Fick många fäll och jag drog väl ca 10st gäddor med ett snitt på 3-4kg. Det som utmärkte gäddorna idag var att dom var sjukt starka och gav fina fighter. Vi fiskade inte så länge idag så vi packade ihop vid ca 11.30 och sparkade hemåt igen.

Nu börjar jag faktiskt att längta efter att ta fram Trackern och fixa lite med den. Min gamla trotjänare sen 2002. När jag köpte den var många skeptiska och undrade hur jag kunde köpa en sån där amerikansk alubåt med matta i. Dom jag tog med mig ut ändrade åsikt rätt snabbt och idag är Tracker konceptet hetare än någonsin på fiskebåtar. Trots att det är en äldre Tracker Pro Deep V17 så fungerar den sjukt bra och gör sitt jobb kanon. Den har ju blivit uppdaterad och omvårdad så den är ju i bättre skick idag än när jag köpte den. Mer info om den kommer här på bloggen snart. Har dock kikat runt och funderat lite på att byta båt men då ska jag verkligen hitta rätt modell till rätt pris om jag ska slå till. Så vi får se vad som händer.

                                                 Blir ev till salu om jag hittar rätt båt.

Det som står på tur här närmast är ju fisketävlingen i Dalarna för barncancerfonden som går av stapeln i helgen. Vi var anmälda redan förra året men då blev det ingen tävling pga av dålig is.
Är otroligt många som skänkt priser dit och alla intäkter för startavgifter går till barncancerfonden vilket jag värnar enormt mycket för. Fuck cancer!
Målsättningen på tävlingen är givetvis pallplats. Hamnar vi bara på ett ställe med fisk så tror jag vi har stora chanser till det.
Är många stora namn med i tävlingen också så det blir extra kul!

Så vi får väl höras efter tävlingen igen!

Tack för att ni läser bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar