söndag 5 november 2017

Trackern såld/Sold

 
Hallå var ett tag sedan jag var in här och drog av en salva med tangentbordet. Jobbar som vanligt mycket och prioriteringarna blir på annat håll.
Ser på underlaget på Bloggen att det fortfarande är besökare inne och många besökare ifrån andra länder främst Canada. Kul!

Har som jag beskrivit i tidigare inlägg funderat på att byta båt. Min Tracker Pro Deep V17 har jag haft i hela 15år och det blir då svårt att byta till något annat. Efter åren så finns det ju skavanker och saker att uppdatera på en fiskebåt. Så nytt och fräscht skulle inte vara tokigt har man ju tänkt ibland. Jag har till och med stått ut med att min sambo skällt på mig i flera år över att jag inte byter till en ny båt. Helst efter vi varit på båtmässan då är hon olidlig på hemresan... (ja det är sant!)

När jag köpte Trackern -02 var dom inte jättevanliga det var Silver och Buster osv som var på tapeten som sportfiskebåtar. Det var faktiskt många som ifrågasatte hur jag kunde köpa en amerikansk båt med heltäckningsmatta i...???
Själv förstod jag inte vad dom syftade på Trackern hade ju allt utformat för sportfiske och jag var toknöjd från dag ett trots tråkningarna. Idag är Tracker konceptet en aning mer accepterat! ;-)

Hur som helst det jag vill ha idag är en liknande i storlek och inredning, då det passat mig perfekt i alla förhållanden under åren.
Har kikat igenom alla moderna sportfiskebåtar och kommit fram till att Alumacraft Classic 165 SC eller nya uppdaterade Tracker Pro Guide 16 SC som har nu har blivit en 16.8fots båt och därmed klivit över 5m gränsen från tidigare 488cm var dom två modellerna som tilltalade mig.
Så efter mycket letande och jämförande var det bara dom två jag kände höll mina mått på inredning och utseende.
Jag vill ha sidotofter att ha saker i och på, "kastdäck" fram och bak, svart båt med svart motor, drygt 5m, singelkonsol, ombonat, osv.

Alumacraft Classic 165 SC


Tracker Pro Guide 16.8 SC


 

 Båda båtarna är riktigt ombonade, genomarbetade och med en inredning lämpad för mitt användningsområde.
Så jag begärde in offert på båda båtarna.
Med uppdaterad elmotor, trailer och ett nytt kompletterande ekolod.

Måste erkänna att Tracker ligger mig närmast hjärtat efter att haft en sådan i drygt 15år och att den är betydligt bredare än Aluman gjorde inte saken sämre.
Så efter lite funderande så slog jag till på Trackern!
Tanken var att jag skulle köpa en Svart Tracker Pro Guide med en 90hk motor på.
Fast nu fick jag ett avbokningserbjudande på en Svart Pro Guide med en 80hk på med bra rabatt så jag slog till på det. Skiljer ca 2-3knop i toppfart så inte hela världen.
Så nu blir vintern lång att gå och vänta på nya båten samt isfritt så man får ut på premiärtur.

Att se sin gamla trotjänare åka iväg med en ny ägare var inte helt lätt. Han som köpte den var grymt trevlig och jag hoppas verkligen att han blir nöjd med båten. Båtrekorden på gös och gädda blev strax under 10kg på Gös och Gädda 127cm. Då båten skulle gå i sjöar som Fryken så ryker förhoppningsvis båtrekordet på gädda i vår. Önskar honom all lycka med båten!

                                                             Bye bye my old friend!


Så nu blir det inga mer flötestrollingturer i år och man får väl börja ta fram ismete utrustningen och börja polera på den inför den stundande säsongen.

Skitfiske på er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar