måndag 1 juni 2015

Insamling till en kille.

Satt en tidig morgon och åt frukost. Läste som vanligt morgontidningen Sala Allehanda och fick där se en annons som fångade mitt intresse lite extra. En ung kille hade blivit av med sin fiskelåda och morfar sökte nu efter den via lokaltidningen.


Jag kunde direkt känna den obehagliga känslan av att bli av med en sån viktig sak för en sportfiskare. En fiskelåda är inte bara en sak man har med sig på en fisketur den sitter man och plockar med hemma också, vässar krokar, funderar, väcker förhoppningar osv.
Slog ihop tidningen och körde igång dagen, MEN jag kunde inte riktigt släppa det där så efter ett par dagar så skickade jag iväg ett sms till numret i annonsen och frågade om lådan hade kommit tillbaka?
Fick till svar att det hade den inte gjort...

Direkt kom en tanke om att jag kanske skulle skicka honom lite prylar som jag bara hade låg oanvänt i garaget. Tyckte så otroligt synd om honom. Morfar ringde sen upp och vi pratade lite snabbt och det hela kändes då ännu mer rätt. Grabben måste få nya prylar så han kan fortsätta fiska!
Då slog det mig att jag kanske skulle skrika ut på Facebook om det var någon av alla mina fiskevänner som ville hjälpa till och bidra med lite prylar som dom hade låg. Kunde kanske få ihop några drag i alla fall tänkte jag.
Gensvaret där var över all förväntan! Helt otroligt vad sportfiskare är generösa.
Folk ända från Norrland var villiga att skicka saker. Jag erbjöd mig att betala frakt till dom som ville skicka fiskesaker via posten men inte en enda ville ta emot det utan samtliga ville betala frakten själva. Helt otroligt!

Så igår söndag åkte jag runt med bilen till samhällena runt Östervåla och hämtade upp massor av fina fiskeprylar och idag kommer det även saker via post och en massa saker från Uppsalabor.

Det har alltså kommit in så mycket prylar så grabben i annonsen kommer att få prylar så han blir mer än nöjd plus att vi kommer att lotta ut/skänka mindre paket med fiskeprylar till andra barn/ungdomar. Är ju bara ett plus att fler kan få ta del av detta. När var och hur detta kommer att ske återkommer vi till.

Så under veckan eller ev till helgen kan vi överlämna fiskeprylarna till grabben i annonsen som plåster på såret att han blev av med sin fiskelåda. Är ju som dom flesta vet riktigt dyrt att fylla en ny låda med fiskeutrustning. Vi kände nog alla att en yngre sportfiskebroder kan man inte lämna i sticket hur som helst utan här ställer vi upp.

Jag kommer nämna alla vid namn här på bloggen som hjälpt till med detta. Jag är grymt imponerad över intresset alla visat av att få hjälpa till.

Uppdatering kommer!

Mvh: Marcus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar