tisdag 28 oktober 2014

1.a plats i Gäddracet 2014

Tävlingen =Gäddracet 2014= gick i år 25/10 och plats var Dalälven mellan Gysinge och Söderfors. Det var hård blåst och regnade periodvis så det var ganska tuffa förhållanden. Fiskemetoden tävlingsledningen hade bestämt var trolling med vobbler och man fick tyvärr inte flötestrolla i år vilket är min favorit annars.

Förra året så tappade jag och Johannes pallplatsen/gäddan 1meter ifrån håven och det var lite surt.
Johannes och jag splittrade oss under denna tävling så jag körde med Dennis Lindblom och vi tog hans fina Tracker Pro Guide 16.
Jag hade faktiskt en plan på hur vi skulle fiska denna tävling utifrån hur det gick förra året samt området och vädret vi fiskade i för dagen.
Så när startskottet gick 11.00 så drog vi iväg till en av platserna vi körde på denna dag.
Man fick ha max 4st spön per båt så vi körde med en varsin paravan. Efter bara ca 5min fick jag ett hugg på paravanspöt och började drilla en gädda, inget monster direkt men godkänd för inmätning. Då blåsten var hård så fortsatte båten drifta i ca 1.4 knop vilket gjorde att våra andra vobblers fortsatte att vobbla fint under drillen så det högg nästan direkt efter på mitt andra spö så Dennis tog det spöt och började drilla den gäddan. När vi fått upp gäddorna, fotat och returnerat så högg det även på ett av Dennis spön under driften och han vevade in den galant.
Vi fick 3st gäddor direkt under tävlingens första 15 minuter och två godkända 70+ gäddor för inmätning/foto. Så någonting gjorde vi rätt och det kändes bra.

Team Finnkampen Johannes Kaunisto och Anders "Östaproffset" Edström körde även dom på samma område och vi såg att dom landade en fin gädda och misstänkte att även dom var med i matchen.

Dagen flöt på hyfsat men det var svårt att hålla båten i kurs i blåsten vi gjorde inte så många ändringar i linänden utan körde på med stora slängiga vobbler och färgen som fungerade bra idag var blå/silver med gul buk av två olika fabrikat. Den gula buken hade jag målat dit själv.
Så när klockan började närma sig sluttiden 16.00 så hade vi fått upp 8st gäddor och tre fotade för inmätning. När vi drog upp betena ur vattnet för dagen kändes det sådär, vi var inte riktigt nöjda och mycket osäkra på om vi räckte till för en pallplats men vi kände ändå att vi hade gjort vad vi kunde.

Vid invägningen så visade det sig att många hade haft riktigt trögt fiske och när Kennet Jonsson och Anders Lindberg i tävlingsledningen ropade ut resultaten så visade det sig att Jag och Dennis stod som segrare. Riktigt kul!
Tvåa kom ingen mindre än min brukliga team kompis Johannes Kaunisto med Anders Edström som team kollega. Riktigt roligt att dom kom tvåa och bara att gratulera! Helst då jag visste att Johannes hade ungefär samma gameplan som jag.
Tredjeplatsen togs av Team Norden ifrån Hedesunda.
Dennis och jag med vinstpotten!

1:a Team Wengrud 224cm
2:a Team Finnkampen  186cm
3:a Team Norden 184cm

Vi tackar tävlingsledningen för i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar